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Comparison of Nutrisurvey vs CIMI for food intake program

Interdisziplinäres Projekt

Beschreibung

Nutrisurvey (NS) and Calculator of Inadequate Micronutrient Intake (CIMI) are widely used for nutrition data analysis. Both of these programs are user friendly and easy to install in electric devises.
Individual food consumption from 24-h recall or Food Frequency Questionnaire (FFQ) will be inputted to the programs and the amount of energy intake, protein, carbohydrate, fats, iron, zinc, preformed vitamin A, carotenoids, retinol equivalents (RE) and percent of total energy intake were automatically calculated by the programs.
This calculation is based on the recommended nutrient intake (RNI) from the Food and Agriculture Organization/World Health Organization (FAO/WHO) and based on age and sex it will generate the info of the RNI fulfillment.
The Comparison of both programs will be observed using the same food consumption of 24-h recall and the average energy, protein, iron, zinc, vitamin A intake calculated by NS and CIMI.
 

Beschreibung des interdisziplinären Teils des Projekts
Prior to the project execution, the students will be trained using the programs. Therefore this project is open for the students from any disciplines.
Projektzeitraum
Wintersemester 2020/2021
Bewerbungszeitraum
05. bis 15.10.2020
Durchführung
semesterbegleitend
Details zu Projektzeitraum und Durchführung

- Early Nov: Introduction of the project 

- Dec-Jan: project execution

- Feb: abstract and poster development and submission

Studienfach
offen für alle Studienfächer
Betreuende
Institut
Institut für Ernährungswissenschaften (140) (Ernährungswissenschaften)
Sprache
englisch
Teilnehmendenanzahl
min. 1, max. 2
Arbeitsaufwand
ca. 90 Stunden pro Teilnehmende:r | 3 ECTS-Punkte

Arbeitsaufwand (Stunden und ggf. ECTS) sind ungefähre Angaben. Die tatsächlich vergebenen ECTS-Punkte ergeben sich aus der tatsächlich geleisteten Arbeit.

 
Für dieses Projekt ist kein Motivationsschreiben des Studierenden erforderlich
Projektart
theoretisch/nicht experimentell
Lernziele

Die Teilnehmende lernen in diesem Projekt:

The students can compare the result of Nutrisurvey and CIMI

Anmerkungen für Studierende
Schlagworte
food intake, questionnaire, food program