Does Bread Differ in its Effects on Blood Sugar?
- Beschreibung
The body responds differently to the food we eat. Bread is a staple in our daily diet and plays a significant role in our nutrition. Therefore, understanding how different types of bread affect blood sugar is essential for improving dietary recommendations.
In this project, you’ll contribute to measuring fasting blood glucose of pre-collected blood samples from experimental subjects that consumed different types of crispbread. Blood samples are already available, so you'll jump right into the lab work.
- Projektzeitraum
- Sommersemester 2025
- Bewerbungszeitraum
- 01. bis 13.04.2025
- Durchführung
- nach Absprache
- Studienfach
- offen für alle Studienfächer
- Betreuende
- Fidele Almasri
- Institut
- Institut für Ernährungswissenschaften (140) (Biofunktionalität der Lebensmittel (140b))
- Sprache
- englisch
- Teilnehmendenanzahl
- min. 1, max. 1
- Arbeitsaufwand
-
ca. 60 Stunden pro Teilnehmende:r
| 2
ECTS-Punkte
Arbeitsaufwand (Stunden und ggf. ECTS) sind ungefähre Angaben. Die tatsächlich vergebenen ECTS-Punkte ergeben sich aus der tatsächlich geleisteten Arbeit.
- Für dieses Projekt ist kein Motivationsschreiben des Studierenden erforderlich
- Projektart
- experimentell
- Lernziele
-
Die Teilnehmende lernen in diesem Projekt:
- Laboratory techniques for measuring blood glucose
- Searching and evaluating scientific literature
- Academic writing in a supportive and friendly research environment
This is a fantastic opportunity to develop essential research skills while working in a collaborative team. If you're interested in nutrition, health, or lab work, this project is for you!
- Anmerkungen für Studierende