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Does Bread Differ in its Effects on Blood Sugar?

Beschreibung

The body responds differently to the food we eat. Bread is a staple in our daily diet and plays a significant role in our nutrition. Therefore, understanding how different types of bread affect blood sugar is essential for improving dietary recommendations.

In this project, you’ll contribute to measuring fasting blood glucose of pre-collected blood samples from experimental subjects that consumed different types of crispbread. Blood samples are already available, so you'll jump right into the lab work.

Projektzeitraum
Sommersemester 2025
Bewerbungszeitraum
01. bis 13.04.2025
Durchführung
nach Absprache
Studienfach
offen für alle Studienfächer
Betreuende
Fidele Almasri
Institut
Institut für Ernährungswissenschaften (140) (Biofunktionalität der Lebensmittel (140b))
Sprache
englisch
Teilnehmendenanzahl
min. 1, max. 1
Arbeitsaufwand
ca. 60 Stunden pro Teilnehmende:r | 2 ECTS-Punkte

Arbeitsaufwand (Stunden und ggf. ECTS) sind ungefähre Angaben. Die tatsächlich vergebenen ECTS-Punkte ergeben sich aus der tatsächlich geleisteten Arbeit.

 
Für dieses Projekt ist kein Motivationsschreiben des Studierenden erforderlich
Projektart
experimentell
Lernziele

Die Teilnehmende lernen in diesem Projekt:

  • Laboratory techniques for measuring blood glucose
  • Searching and evaluating scientific literature
  • Academic writing in a supportive and friendly research environment

This is a fantastic opportunity to develop essential research skills while working in a collaborative team. If you're interested in nutrition, health, or lab work, this project is for you!

 

Anmerkungen für Studierende