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Legumes for Sustainable Progress

Beschreibung

Legumes are promising plants for European countries due to their nitrogen-fixing ability, climate change adaptation, and high protein content, making them vital for the future. A greenhouse experiment will evaluate the effect of bio-stimulants on legume growth and development. The experiment will focus on several key parameters, including plant height, leaf area, nodulation monitoring, and biomass production. 

You will acquire lab skills, gain insights into this important topic, and have opportunity to work new plant species.

You can then present your findings and work at the Humboldt reload conference.

I look forward to discussing the project with you in more detail.

Projektzeitraum
Wintersemester 2025/2026
Bewerbungszeitraum
13. bis 27.10.2025
Durchführung
semesterbegleitend
Details zu Projektzeitraum und Durchführung

Working hours are flexible and will be distributed throughout the project, adapted to students' desired ECTS credits.

Studienfach
Agrarwissenschaften
Agricultural Sciences in the Tropics & Subtropics
Crop Sciences
Betreuende
Ali Malakshahi Kurdestani
Institut
Institut für Kulturpflanzenwissenschaften (340) (Department of Fertilization and Soil Matter Dynamics(340i))
Sprache
deutsch/englisch
Teilnehmendenanzahl
min. 1, max. 3
Arbeitsaufwand
ca. 180 Stunden pro Teilnehmende:r | 6 ECTS-Punkte

Arbeitsaufwand (Stunden und ggf. ECTS) sind ungefähre Angaben. Die tatsächlich vergebenen ECTS-Punkte ergeben sich aus der tatsächlich geleisteten Arbeit.

 
Für dieses Projekt ist kein Motivationsschreiben des Studierenden erforderlich
Projektart
experimentell
Lernziele

Die Teilnehmende lernen in diesem Projekt:

Laboratory work: design and conduct experiments, analyze data, develop independent work and teamwork skills, and create effective presentations of your work.

Anmerkungen für Studierende

Feel free to reach out for more details.

Schlagworte
Pflanzen, Legume, Bio-stimulant, Plant Nutrition