Understanding the Mediterranean diet after migration to Germany
Interdisziplinäres Projekt
- Beschreibung
Nutrition plays an important role in people's health, whereby optimum nutrition in early life is the foundation for future health. Migrants are known to retain intake of their traditional foods, and/or adopt the diets of the local people. This study aimed to obtain information on Mediterranean diet after migration to Germany.
- Beschreibung des interdisziplinären Teils des Projekts
- In this study, data of food intake will be gathered using 24-hour recall of food intake. A training will be carried out prior to data collection. Therefore, both agriculture and nutritional science can participate in this project.
- Projektzeitraum
- Wintersemerster 2019/2020
- Bewerbungszeitraum
- 14. bis 27.10.2019
- Durchführung
- semesterbegleitend
- Details zu Projektzeitraum und Durchführung
- Early November: Introduction of project and Nutrisurvey program
- Dec-January: Data collection, entry and analysis
- February: abstract and poster development
- End February: submission
- Studienfach
- offen für alle Studienfächer
- Betreuende
- Institut
- Institut für Ernährungswissenschaften (140) (Nutrition)
- Sprache
- englisch
- Teilnehmendenanzahl
- min. 1, max. 2
- Arbeitsaufwand
-
ca. 90 Stunden pro Teilnehmende:r
| 3
ECTS-Punkte
Arbeitsaufwand (Stunden und ggf. ECTS) sind ungefähre Angaben. Die tatsächlich vergebenen ECTS-Punkte ergeben sich aus der tatsächlich geleisteten Arbeit.
- Für dieses Projekt ist kein Motivationsschreiben des Studierenden erforderlich
- Projektart
- experimentell
- Lernziele
-
Die Teilnehmende lernen in diesem Projekt:
Die Teilnehmer/innen lernen in diesem Projekt:
Die Teilnehmer/innen lernen in diesem Projekt:
- To familiarize with Nutrisurvey program
- To present a descriptive analysis using excel
- To develop abstract and poster
- Anmerkungen für Studierende
- Schlagworte
- food intake, Migration, diet pattern