zurück

Understanding the Mediterranean diet after migration to Germany

Interdisziplinäres Projekt

Beschreibung

Nutrition plays an important role in people's health, whereby optimum nutrition in early life is the foundation for future health. Migrants are known to retain intake of their traditional foods, and/or adopt the diets of the local people. This study aimed to obtain information on Mediterranean diet after migration to Germany.

Beschreibung des interdisziplinären Teils des Projekts
In this study, data of food intake will be gathered using 24-hour recall of food intake. A training will be carried out prior to data collection. Therefore, both agriculture and nutritional science can participate in this project.
Projektzeitraum
Wintersemerster 2019/2020
Bewerbungszeitraum
14. bis 27.10.2019
Durchführung
semesterbegleitend
Details zu Projektzeitraum und Durchführung

- Early November: Introduction of project and  Nutrisurvey program

- Dec-January: Data collection, entry and analysis

- February: abstract and poster development

- End February: submission

Studienfach
offen für alle Studienfächer
Betreuende
Institut
Institut für Ernährungswissenschaften (140) (Nutrition)
Sprache
englisch
Teilnehmendenanzahl
min. 1, max. 2
Arbeitsaufwand
ca. 90 Stunden pro Teilnehmende:r | 3 ECTS-Punkte

Arbeitsaufwand (Stunden und ggf. ECTS) sind ungefähre Angaben. Die tatsächlich vergebenen ECTS-Punkte ergeben sich aus der tatsächlich geleisteten Arbeit.

 
Für dieses Projekt ist kein Motivationsschreiben des Studierenden erforderlich
Projektart
experimentell
Lernziele

Die Teilnehmende lernen in diesem Projekt:

Die Teilnehmer/innen lernen in diesem Projekt:

Die Teilnehmer/innen lernen in diesem Projekt:

- To familiarize with Nutrisurvey program

- To present a descriptive analysis using excel 

- To develop abstract and poster

Anmerkungen für Studierende
Schlagworte
food intake, Migration, diet pattern