Why eat soil?
- Beschreibung
Women especially pregnant women in Africa have been reported to eat soil, this type of craving has puzzled researchers for a long time. This behavior cuts across different cultures and religions. Soil-eating may sometimes be found in relation to micronutrient deficiency. In this project, we would like to look at the mineral content of different soils consumed by pregnant women in Kenya and its relation to hemoglobin level during pregnancy.
- Projektzeitraum
- Sommersemester 2018
- Bewerbungszeitraum
- 03. bis 10.04.2018
- Durchführung
- semesterbegleitend
- Details zu Projektzeitraum und Durchführung
Meeting times are planned together with the students' availability throughout the semester
- Studienfach
- offen für alle Studienfächer
- Betreuende
- Lucy Kariuki
- Institut
- Institut für Ernährungswissenschaften (140) (140a)
- Sprache
- englisch
- Teilnehmendenanzahl
- min. 1, max. 2
- Arbeitsaufwand
-
ca. 90 Stunden pro Teilnehmende:r
| 3
ECTS-Punkte
Arbeitsaufwand (Stunden und ggf. ECTS) sind ungefähre Angaben. Die tatsächlich vergebenen ECTS-Punkte ergeben sich aus der tatsächlich geleisteten Arbeit.
- Für dieses Projekt ist kein Motivationsschreiben des Studierenden erforderlich
- Projektart
- theoretisch/nicht experimentell
- Lernziele
-
Die Teilnehmende lernen in diesem Projekt:
We look at the results of already analyzed soil samples using Inductively Coupled Plasma Optical Emission Spectrometry (ICP-OES) and Haemoglobin level of pregnant women.
We will do correlation analysis using SPSS
- Anmerkungen für Studierende